052 624 114
бул. Княз Борис I, No 115 - Дворец на Културата и Спорта, вход 2

TIM Fitness

СЪОБЩЕНИЕ Поради ИЗБОРИTE и разполагането на ОИК в ДКС на 09.06.24г /НЕДЕЛЯ/ СПОРТЕН ЦЕНТЪР ТИМ ще работи от 7:00ч до 17:00ч

Масаж

Масажът е последователно дозирано механично дразнение, прилагано върху кожата на човешкото тяло, с биофизичен и физиологичен ефект. Той закалява организма, улеснява неговото физическо усъвършенстване, повишава работоспособността и допринася за по-бързото отстраняване на умората.

Предлаганите в Спортен Център ТИМ масажи са:

  • Класически масаж - класически европейски масаж, който се прилага с цел тонизиране или релаксиране на организма. Чрез него се разнасят продуктите на умората, засилва се имунната система, подобрява се кръвообращението в кожата, подкожието и мускулите, подобрява се дейността на нервната система.
  • Спортен масаж - този масаж има за цел по-бързото и пълноценно настъпване на тренираност у спортистите, поддържането и усъвършенстването на тази тренираност, както и бързото възстановяване на организма, чрез премахване продуктите на умора в мускулите. Масажът обхваща различни части от тялото или цялото тяло, в зависимост от упражняваната спортна дейност.
  • Релаксиращ масаж - посредством обработка на част от телесната повърхност се повлиява даден орган, свързан с нея, чрез нервната система. Прилагат се при заболявания на всички органи и системи. Имат изразено спазмолитично, болкоуспокояващо и регулиращо действие.
  • Антицелулитен масаж на проблемна зона - премахват се целулитните възли и се оформя силуета. Най-известният метод за третиране на целулита е мануалният масаж. Именно с негова помощ се осигурява кръвоснабдяването на тъканите. Новодошлата кръв подпомага изгарянето на мазнините, носи свежи хранителни съставки, а от друга страна осигурява разнасяне на лимфните задържания. За да има по-голям ефект от антицелулитния масаж, е много важно засегнатите зони да се третират с качествени продукти. Те са или загряващи, или изстудяващи, а целта им е да проникнат добре през епидермиса и да въздействат на мастната клетка, като я освободят от съдържание.
    Времетраенето на процедурите зависи от възрастта и телесното тегло на клиента. Ако той е на средна възраст с добра обмяна на веществата и тежи около 50-60 kg, то тогава и 15 масажа биха били напълно достатъчни, за да се приведе фигурата в добър вид и то за дълго време. Ако обаче клиента е в зряла възраст или има някакво увреждане, нарушаващо обмяната на веществата, било то хормонален проблем или стрес и тежи над 65-70 kg, тогава 10-15 масажа няма да са достатъчни. В този случай трябват минимум 20-25 процедури, за да има осезаемо намаляване на обиколката.
  • Лечебен масаж - кинезитерапия при ортопедични и травматологични заболявания - включва изготвянето на индивидуална програма от масажни приоми, рехабилитационни похвати и лечебни упражнения, съгласувани със заболяването и състоянието на пациента.
  • Масаж на глава - прави се със затворени очи. Помага при умора на очите, главоболие, синузит, хрема, шум в ушите, безсъние и нервно напрежение. Правилният масаж на главата е истински катализатор на добро здраве. Редовният отпускащ масаж на кожата на главата има редица скрити достойнства - освен заздравяването на косата, той стимулира мускулите, отговарящи за тонуса на главата и влияе положително върху общото здравословно състояние. Кожата на главата трябва да се масажира, когато косата е суха, а средството за масаж, което се използва не трябва да се разтваря, за да се съхранят неговите полезни свойства.
  • Рефлекторен масаж - (стъпала + крака) Всеки орган има своя проекция по повърхността на ходилата. Този вид масаж се базира на презумцията, че болестите не са епизодична проява, а заболяване на организма като цяло. Чрез специални масажни движения по стъпалата и краката се оказва въздействие на проблемните зони в тялото.
  • Масаж на гръб/крака - частичен масаж, извършващ се в зони на тялото, където има проблеми, в зависимост от желанието на клиента - гръб или крайници. При днешния начин на живот повечето от нас прекарват по-голямата част от времето си седнали пред компютъра – без значение дали в офиса или у дома. Това превръща масажът на гърба в една от най-предпочитаните процедури.

 

Изтегли документи:
Правила при посещение Декларация Лични данни Декларация Лица под 18год.